Linda Köke

kijkt • schrijft • cureert

Werk in opdracht
Blog
• Het Snijvlak
• Workshopweek (t.b.a.)

Over mij
Contact

Instagram
Linkedin

Hoopvol, krachtig en uniek - Kunst in de Heilige Driehoek 2021

Metropolis M, 23 juli 2021 

De biënnale Kunst in de Heilige Driehoek is met haar tweede editie ‘Hoop’ nu al gerust een fenomeen in de Nederlandse kunstwereld te noemen. Als doorgewinterde curatoren presenteren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans een fantastische selectie van jonge kunstenaars, bekende Nederlandse namen en gevestigde internationale makers zoals Anish Kapoor en Meschac Gaba. Voor onze zomerserie over bijzondere kunst in de buitenlucht bezocht Linda Köke deze biënnale in de kloostergebouwen, -tuinen, en -kerken van het Brabantse Oosterhout.

> Lees meer

Lustwarande 2021 - Een stoptrein langs sculpturen

Metropolis M, 27 juli 2021 

De elfde editie van Lustwarande draagt de naam Stations en toont slechts twaalf sculpturen. Er wordt niet alleen teruggeblikt op twintig jaar expositiepraktijk maar ook op de inmiddels ontwikkelde carrières van de kunstenaars die allen al eerder deelnamen aan Lustwarande. Voor onze zomerserie over bijzondere kunst die in de buitenlucht beleefd kan worden, wandelde Linda Köke langs een dozijn sculpturale haltes in het Warandebos te Tilburg.

> Lees meer


Graduation Shows 2021: Master Institute of Visual Cultures St. Joost Den Bosch

Metropolis M, 13 juli 2021 

‘Live Alone Die Together’ – het overkoepelende thema waarmee de vierentwintig masterstudenten van Master Institute of Visual Cultures St. Joost dit jaar afstuderen is Togetherness. Linda Köke ging kijken in Den Bosch en deelt haar ervaring van de presentatie.

> Lees meer
Graduation Shows 2021: St. Joost BA Art and Research (i.s.m. Liza Voetman)

Metropolis M, 12 juli 2021 

Na de no show tijdens de vorige afstudeerzomer presenteren de studenten van het St. Joost dit jaar Now Show / New Show. De act van het werken, het terugwinnen van ruimte en aandacht voor nalatenschap staan centraal. Liza Voetman ging kijken in Breda en Linda Köke doet verslag van een kleurrijke expo in Den Bosch.

> Lees meer
Graduation Shows 2021: Maastricht Institute of Arts

Metropolis M, 6 juli 2021 

Na de fysieke expositie een jaar overgeslagen te hebben, brengt Maastricht Institute of Arts de lichtingen van 2020 en 2021 nu samen onder de titel Out of Order en As a Matter of Fact. De afstudeerders van Nederlands meest zuidelijke academie lopen met een grote glimlach door de gangen van het monumentale Stuers-gebouw.

> Lees meer