Kleurrijk, in your face en humoristisch - Margaret Kilgallen in het Bonnefanten

Metropolis M, 26 november 2021

Wat street art in mijn ogen hoort te doen, is ons even uit de dagelijkse sleur halen en een zachte pets in het gezicht verkopen: hard genoeg om ons wakker te schudden. Kilgallen weet dat met haar toegankelijke, humoristische en kritische beeldtaal perfect te bereiken.

> Lees meer


‘Zonder vrijheid geen liefde, en vice versa’ - History’s Footnote in Marres

Metropolis M, 15 november 2021

Als de geschiedenis van onderdrukking, kolonialisme en slavernij ons heden steeds blijft doordringen als een weerbarstige voetnoot, hoe dan daadwerkelijk een vrije wereld te maken? Curator Khanyisile Mbongwa selecteert kunstenaars die liefde centraal stellen in hun antwoord.

> Lees meer


Class of Outcasts

Monografie Ajla R. Steinvåg
UDC Publishing 2021

Introductiewoord in boek ‘Class of Outcasts’, monografie van kunstenaar Ajla R. Steinvåg.

> Te bestellen via UDC Publishing 

Publicatie expositie ‘Coeur de Parisienne’

Cacaofabrie Helmond i.s.m. EKWC
september 2021 

Voor de expositie ‘Coeur de Parisienne’ schreef ik de gehele publicatie. In de expositie komt het werk van Helma Michiels samen met de werken van drie EKWC-residenten: Sabina Timmermans, Boris van Hoof en Janina Frye. De publicatie is zowel Nederlands als Engels. 

> Neem contact op voor een exemplaar.

Autonome kunst als commerciële lokker? Een vreemde ervaring in het Heerlense Maankwartier

Metropolis M, 6 september 2021

In vijf leegstaande panden van het Maankwartier in Heerlen krijgen jonge, talentvolle kunstenaars de kans nieuw werk te presenteren, in de hoop het nieuwbouwcomplex daarmee onder de aandacht van investeerders te brengen. Kunst ingezet als lokker voor geldschieters, Linda Köke heeft haar twijfels.

> Lees meer