Linda Köke
kijkt, schrijft, cureert

Publicaties
    > 2024
    > 2023
    > 2022
    > 2021
    > 2020-2016    

Exposities

Workshops feb ‘24

Webinars

Over mij
Contact

vind me ook via:
Instagram
Mail
NieuwsbriefNa diverse live en online workshops te hebben gegeven, bied ik vanaf augustus 2022 ook online webinars aan voor kunstenaars. Zo kun jij waar en wanneer het jou uitkomt zelf deze kennis tot je nemen.

Als kunstenaar wordt er een enorm beroep op jouw schrijfskills gedaan om je kunst en je praktijk te verantwoorden naar de buitenwereld toe. Om het schrijven leuker, makkelijker én meer succesvol te maken heb ik mijn kennis gekanaliseerd in diverse workshops die jou kunnen helpen om meer plezier uit het schrijven te halen en zo een extra tool aan je gereedschapskist der kunstenaarschap toe te voegen! 


De kleine lettertjes voordat je een webinar koopt:

• Bij interesse stuur je een mailtje naar webinars@lindakoke.com onder vermelding van welke webinar(s) je wil kopen.
• Vervolgens krijg je de betaallink (Tikkie) doorgestuurd. Na succesvolle betaling krijg je de documenten en betalingsbewijs per e-mail. 
• Webinars zijn btw-vrij.
• Als je een webinar koopt, ga je automatisch akkoord met mijn algemene voorwaarden, hier te lezen in het Nederlands.WEBINARS IN HET NEDERLANDS:NU ONLINE!
* Wat vraag ik voor mijn werk? Prijs bepalen voor beeldend kunstenaars


Ah, de eeuwenoude vraag waar elke kunstenaar mee worstelt: voor hoeveel kan ik mijn werk verkopen? Wat is een legitieme prijs om voor mijn kunst te vragen?
In deze webinar van 2 uur geef ik je een overview van allerlei dingen waar je aan moet denken bij het verkopen van je werk. Ik begin met een breakdown van waar een verkoopprijs uit is opgebouwd. Vervolgens deel ik vijf verschillende manieren om je verkoopprijs te bepalen of te berekenen, en geef specifiek per medium een hoop voorbeelden en extra specificaties. Ook gaan we in op de praktische bijkomstigheden van een verkoop: van je btw-tarief tot verzekeringswaarden, van verkoop- of authenticiteitscertificaten tot een prijslijst. En tot slot deel ik in twee bonussegmenten diverse mogelijkheden hoe en waar je je werk ten koop aan kunt bieden en geef ik wat voorbeelden uit mijn eigen collectie.

duurt: 2 uur
inclusief: video (via Youtube) + powerpoint-presentatie van slides
kosten: €50


* De niet-zo-moeilijke kunst van het subsidieaanvragen schrijven


In deze webinar leer ik je de vaardigheden om van elk subsidievoorstel een succesvol voorstel te maken. Samen doorlopen we alle stadia van het schrijven van een subsidie: van het vinden van de juiste financierder (inclusief fondsenlijst!) tot het onder woorden brengen van je project en het maken van een projectplan, tot het vinden van de juiste financiering en ervoor zorgen dat je aan alle criteria voldoet. Ik ben er  van overtuigd dat iedereen een succesvolle aanvraag kan indienen als je de juiste manier vindt om dit aan te pakken die het beste bij je past. Daarom vind je in deze webinar veel mogelijkheden en suggesties om het schrijven van aanvragen (en schrijven in het algemeen) leuker voor je te maken. Want meer plezier is meer succes!

duurt: 2,5 uur
inclusief: video + powerpoint-presentatie
kosten: €70Afgestudeerd: wat nu? (reeks van 4)


1. Presenteren
Vier jaar gestudeerd om kunst te maken – dan ben je klaar, maar waar ga je dit presenteren? In deze webinar vertel ik je over hoe en waar je kan exposeren. Ik geef je een enorme inventarisatie in de kunstwereld (plus lijst van alle plekken!), vertel je hoe curatoren hun programma samen stellen, geef je de do’s en dont’s van hoe je zelf een plek kan aanschrijven, wat je allemaal moet regelen voor je exposities en hoe je kan onderhandelen over een eerlijke betaling voor je expositie.

duurt: 2 uur
inclusief: video (via Youtube) + powerpoint-presentatie van slides
kosten: €302. Professionaliseren
Je bent net afgestudeerd van je HBO-opleiding als kunstenaar, maar weet je genoeg van deze B van Beroep? In deze webinar neem ik je mee door alle ins en outs van het ondernemerschap. De workshop bestaat uit vijf grote thema’s: 1. een vliegende start (van je inschrijving tot je zaak draaiende houden), 2. financiën (van je inkomstenbelasting tot je btw-aangifte, hoeveel belasting je opzij moet zetten, op welke aftrek je mogelijk recht hebt, waar je administratie aan moet voldoen et cetera), 3. administratie (hoe houd je volgens de regels van de Belastingdienst je werk bij?), 4. rechten en plichten (verzekeringen, contracten, voorwaarden, pensioen en auteursrecht) en 5. samen werken, meer weten en contactgegevens van overige partijen (boekhouders, kennisplekken et cetera). Het belooft een volle webinar te worden, maar eentje die jou alles vertelt om je kunstenaarschap op zakelijk gebied zo lekker mogelijk in te richten, zodat jij je voornamelijk kunt richten op het maken van werk.

duurt: 3 uur
inclusief: video (via Youtube) + powerpoint-presentatie van slides + templates voor administratie, facturen etc.
kosten: €55


Afgestudeerd: wat nu?
3. Profileren
Hoe zet je je als kunstenaar in de markt? Wat betekent voor jou ‘professional’ of ‘beroepskunstenaar’ zijn? En hoe haal je het meeste onder uit de kan zonder jezelf te verliezen? In deze webinar kijken we naar hoe jij je als kunstenaar kan profileren op een manier die bij jou past. Hoe kun je netwerken als je niet van groepen mensen houdt? Hoe kom je in contact met die ene galeriehouder die je nog niet kent? En hoe kun je je website, portfolio en sociale media inrichten om meer zichtbaar te zijn? In tweeëneenhalf uur zoeken we samen naar jouw eigen unieke antwoorden op deze vragen en meer.

duurt: 2,5 uur
inclusief: video (via Youtube) + powerpoint-presentatie van slides + templates voor administratie, facturen etc.
kosten: €30


COMING SOON

Afgestudeerd: wat nu?
4. Verder leren
kosten: €30
verschijnt medio juni 2023

De reeks Afgestudeerd zal ook als geheel te koop zijn zodra alle vier online staan, voor €120 (korting van €25)! 

Kijk en Schrijf (NL) 
kosten: €25
verschijnt begin juni 2023
WEBINARS IN ENGLISH:
* How to master the not-so-complicated art of grant-writing


Let’s put the ‘fun’ back in ‘funding’! In this 3 hour long webinar I will teach you the skills of how to make a grant proposal a successful one. Together we will walk through all the stages of grant writing: from find the right funding body (with examples!) to putting your project into words and making a project plan, to finding the right funding and making sure you fit all the criteria.
I am a firm believer that everybody has it in them to make a succesful application if you find the right way for approaching this that suits you best. Therefore, in this webinar you will find many options and suggestions of how to make grant writing (and writing in general) more fun for you. Because more fun is more succes!

duration: 3 hour
includes: video + powerpoint presentation
cost: €70


The small print before buying a webinar: 

• If you are interested, send an email to webinars@lindakoke.com, stating which webinar(s) you want to buy.
• You will then receive the payment link (Tikkie). After successful payment you will receive the documents and proof of payment by e-mail.
• Webinars are VAT-free.
• If you buy a webinar, you automatically agree to my terms and conditions.