Linda Köke

kijkt • schrijft • cureert

Werk in opdracht
Blog
• Het Snijvlak
Workshopweek

Over mij
Contact

Instagram
Linkedin

In oktober 2021 organiseer ik mijn eerste Workshopweek: schrijven voor kunstenaars! 


In drie dagen geef ik drie verschillende workshops die jou als kunstenaar beter leren te denken en schrijven over je kunst.  


Op maandag 11 oktober 2021 geef ik de presentatie Kijk en Schrijf, die eerder in juni 2021 plaatsvond.
Als kunstenaar zit je vaak dagen, maanden, jaren in je studio. Je produceert meters aan visueel werk. Je beeld is je kracht, maar hoe ga je daar vervolgens een goede tekst bij schrijven? In deze presentatie geef ik je de belangrijkste tools uit de tekstuele gereedschapskist zodat je beter over je kunst leert schrijven. Via vijf tips help ik je om zelf met je eigen teksten aan de slag te gaan. Na deze workshop ben je ready om zelf met je teksten te stoeien of om door te stromen naar de workshop De Diepte In.

Maandag 11 oktober 2021 • 19.00 tot 20.30 • presentatie via Zoom • 45 minuten presentatie, gevolgd door Q&A • Voor 15 euro koop je een kaartje voor deze presentatie


Op woensdag 13 oktober vindt de workshop 101 Vragen aan je Werk plaats. Wat zou jij je kunst vragen als het werk kon praten? In deze workshop leer ik je vragen stellen over en aan je werk die je zowel kan inzetten tijdens het maakproces, bij het presenteren van en in het schrijven over je kunst. De vragen zijn soms creatief, diepzinnig, grappig of juist bloedserieus. Ze dwingen je om je kunst met steeds een andere bril op te bekijken. Wat zou je werk bijvoorbeeld betekenen als je het alleen nog maar online kan presenteren? En wat als je als rechtshandige schilder ineens linkshandig zou worden? Als je werk een dier was, wat zou het dan zijn? Tijdens deze twee uur gaan we intensief in digitaal groepsverband aan de slag in een creatieve en speelse sessie met een flinke knipoog. Na afloop heb jij weer 101 nieuwe inzichten om in je praktijk toe te passen!

Woensdag 13 oktober 2021 • 15.00 tot 17.00 • workshop via Zoom • 1,5 uur workshop & break-out rooms, gevolgd door Q&A • Voor 25 euro koop je een kaartje voor deze workshop


Tot slot gaan we op vrijdag 15 oktober De Diepte In met de gelijknamige workshop. In drie uur duiken we met een kleine groep kunstenaars nog dieper de materie in en krijg je aanvullende tools om je teksten en gedachtegangen nog beter te structureren. Daarnaast bestaat deze workshop ook uit een praktische component waarin we elkaars teksten bespreken en uitdiepen. Voorafgaand aan deze workshop stuur je een tekst in waar je feedback op wil, of stel je een concrete vraag als je nog geen tekst hebt. Na een kort plenair gedeelte, gebaseerd op de centrale motieven in deze ingestuurde teksten, gaan we ieders tekst uitpluizen. Jij gaat naar huis met een tekst die klaar is voor je portfolio, je website of je projectplan.
Door de intensieve aard van deze workshop is er beperkt plek. Het volgen van de Kijk en Schrijf-presentatie is vereist voor deelname aan deze workshop. Je stuurt uiterlijk een week van tevoren (op vrijdag 8 oktober) een tekst van maximaal 1 A4 naar linda@lindakoke.com


Vrijdag 15 oktober 2021 • 18.00 tot 21.00 • workshop via Zoom • plenaire sessie gevolgd door diepgaande tekstbesprekingen • Voor 40 euro koop je een kaartje voor deze workshopTickets zijn vanaf nu te koop op Eventbrite.

Een combiticket voor alle drie de workshops kost 65 euro; je krijgt de Kijk en Schrijf workshop er dus gratis bij.

Heb je in juni al meegedaan aan de trial van de workshop Kijk en Schrijf? Dan krijg je per mail een kortingscode voor de andere twee! 

Alle prijzen zijn inclusief BTW en transactiekosten. 

Kaartje gekocht maar toch verhinderd? Stuur me een mailtje voor restitutie!